Posted inEgészségügy

Megyei körkép-fórumot tartanak a vegyipari függőségben szenvedőknek

A Dutchess County Department of Behavioral & Community Health (Dbch) április 8-án, csütörtökön, 5:30-7:30 között tart virtuális nyilvános fórumot, hogy megvitassák a Dutchess megyében kínált szolgáltatásokat az anyaghasználattal és kémiai függőséggel rendelkezők számára. A fórum a Microsoft csapatain keresztül zajlik majd, a jelentkezőknek előzetesen regisztrálniuk kell a megye honlapján. A fórumon beérkezett összes bemenet segít a megye 2022-es helyi szolgáltatási tervének kialakításában.

Dr. Anil Vaidian, a DBCH biztosa elmondta: „az elmúlt 12 hónapban a relapszusok és a túladagolással összefüggő halálesetek számának zavaró növekedéséről számoltak be az egész országban. A COVID-19 világjárvány uralta a címsorokat, de az opioid válságra gyakorolt közvetlen hatását nem lehet elfelejteni. Határozottan bátorítom a nyilvánosságot, hogy vegyen részt ebben a virtuális fórumon, hogy jöjjön el, és ismerje meg a területünkön elérhető szolgáltatások körét. A résztvevők arra is képesek lesznek, hogy visszajelzést adjanak arról, hogy milyen szolgáltatások működnek jól, többet megtudjanak az emberek előtt álló kihívásokról, és segítsenek kezelni a hiányosságokat.”

A fórum a nyilvánosság észrevételei és kérdései mellett különböző ügynökségek több előadóját is bemutatja, akik 2021-re frissítik a szolgáltatásokat. Az előadások a következők;

Christine Groenewegen, közösségi megelőzés oktató megvitatása folyamatban lévő koalíciós projektek A Council of Addiction Prevention and Education (CAPE) Dutchess County.
Andrew O ‘ Grady, a Mental Health America (MHA) vezérigazgatója felvázolja a szolgáltatásokat és kibővíti a megyei kormányzattal való partnerséget.
Barbara Tabala, CASAC-G, haladó, igazgatója Dutchess County programok Lexington Center for Recovery megvitatja a jelenlegi kezelések azok számára, akik a kábítószer-használat és a kémiai függőség.
Az egyének az anyaghasználattal és a kémiai függőséggel kapcsolatos tapasztalataikat vitatják meg.
Miután az előző dbch virtuális nyilvános fórumán közel 100 személy vett részt a szellemi és fejlődési fogyatékossággal élők szolgáltatásairól, a DBCH továbbra is felhasználja a Microsoft csapatait nyilvános fórumain. További közelgő fórumok közé tartozik a gyermekek & ifjúsági szolgáltatások fóruma május 3-án, hétfőn, valamint a mentális egészségügyi szolgáltatások fóruma május 18-án, kedden.

Azok számára, akik nem tudnak részt venni, vagy akik nem érzik magukat kényelmesen nyilvános beszédben, a dbch üdvözli az írásbeli megjegyzéseket, amelyeket a fórum moderátora hangosan elolvashat. Az egyének észrevételeket nyújthatnak be az interneten DutchessNY.gov/ForumComments, Fax megjegyzések (845) 486-3690, vagy mail: Chemical Dependency Forum, 230 North Rd, Poughkeepsie, NY 12601.

Ezt az eseményt a Dutchess Megyei mentálhigiénés Bizottság kémiai függőségi Albizottsága támogatja. További információért kérjük, hívja a (845) 486-3680 telefonszámot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük